NEDEN ÖLÜYORUZ?

NEDEN ÖLÜYORUZ?

ABONE OL
20/02/2017 09:47
NEDEN ÖLÜYORUZ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu’nun Fatsa ilçesinde son yıllarda meydana gelen yaya araç çarpması kazalarında onlarca kişi hayatını kaybetti. 2015 ve 2016 yıllarında Cumhuriyet Meydanı ile Aybastı Kavşağı arasındaki mevkide hayatını kaybeden kişilerin sayısında yaşanan artışta yetkililerin büyük ihmali var. Cumhuriyet Meydanı ile Otogar kavşağı arasındaki orta refüjün demir çitle kapalı olması kazaların önüne geçerken aynı durum Meydan ile Aybastı kavşağı arasında geçerli değil. Orta refüjün demir çitle kapatılarak yaya geçitlerinin yapılması gerekirken neden bu zamana kadar bunun hayata geçirilmediği merak konusu. Önce ‘demir çit takılacak ve ardından Aybastı ile Meydan kavşağı arasına 3 adet üst geçit yapılacak’ denildi. Peki bu açıklamanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen neden arpa boyu kadar yol alınamadı. Aradan geçen süre zarfında Nuri Yavaş, Serkan İzvermez, Aziz Ekşi, Hüseyin Aydın, Tahsin Ateşli ve en son Merve Özgez tedbirsizlikten dolayı hayatını kaybetti. Vatandaşlar soruyor, ‘Neden ölüyoruz, yetmez mi bu ölümler?’ Vatandaş bu sorulara bir açıklama bekliyor.

2 Yıl önce Cumhuriyet Meydanı ile Otogar kavşağı arasındaki orta refüje demir çitler örülmesi gerektiğine dikkat çeken Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, Karayolları görüştüklerini ve Cumhuriyet Meydanı ile Aybastı kavşağı arasında kalan bölümde ek tedbirler alınacağını söylemişti. Yalnız karayolları verdiği sözü nedendir bilinmez ama tutmadı. Fatsa ilçesinde son 2 yıl içinde sadece bir üst geçit yapıldı, oda Bolaman Mahallesi’ne. Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı ile Aybastı kavşağı arasında kalan orta refüjün demir çitle kapatılmasını, belli bölgelere ışıklı yaya geçitlerinin veya üst geçitlerin yapılmasını bekliyor. Önlem alınmadığı her gün bir yaya hayattan kopma riskiyle yaşıyor. Çünkü yolun virajlı olması, orta refüjde bulunan ağaçların görüş mesafesini düşürmesi, gece yol üzerindeki aydınlatmanın yetersiz olması ve araçların hızlı seyretmesi tehlikeyi artıran önemli etmenler. Kimi vatandaşlar TEDES’i öne sürerek kazaların hızdan meydana geldiğini ifade ediyor. Kimi vatandaşlar ise kazaların tedbirsizlikten yani demir çitin olmaması ve üst geçit ile yaya geçitlerinin olmamasından kaynaklı olduğuna dikkat çekiyor.

Tartışılmaz bir gerçek olan demir çit ve yaya kaldırımları ne kadar erken sürede yapılırsa ölümlü kazaların da önüne o kadar erken geçilmiş olacak. Bu süreçte başta Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk’e büyük görev düşüyor. Fatsa Kaymakamı Yapıcı, resmi olarak konuyu gündemine almalı, Belediye Başkanı Anlayan konunun takipçisi olmalı ve Emniyet Müdürü Öztürk ise bu süreçte kazaların önüne geçmek için ek önlemler almalı. Ayrıca bölge milletvekillerinin de konuyu irdeleyerek Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünün konuyla yakından ilgilenmesini sağlamalı. Aksi halinde yani hiçbir çalışmanın yapılmaması durumunda ortalama olarak her 3 ayda bir yaya hayatını kaybedecek. Ya bir çocuk hayattan kopacak, ya bir anne çocuklarını öksüz, ya da bir baba çocuklarını yetim bırakacak. O yüzden bu konuyu oldukça önemsiyor ve yetkileri göreve davet ediyoruz.

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.